Чули такий вислів, що любов - сліпа? Так от, вчені з університету штату Флорида в Таллахассі довели, що це дійсно правда! Дослідники виявили, що люди, які люблять, менше звертають зорової уваги на привабливих людей протилежної статі.

Провідний експерт Джон Манер та його колеги провели дослідження, в якому задіяли 56 гетеросексуальних студентів. Половина з них повинні були описати відчуття, які вони відчували під час стану любові до своїх партнерів. А іншим юнакам і дівчатам протягом 500 мікросекунд показували 60 фотографій чоловіків і жінок, які оцінювалися як вельми привабливі і середньо красиві. А коли особи зникали, то на їх місці з'являвся квадрат або коло. Це для того, щоб задіяти зорову увагу людини на підсвідомому рівні.

До яких висновків дійшли вчені, провівши такий цікавий експеримент?
З'ясувалося, що студенти, зайняті думками про кохання, використовували значно менше часу, щоб визначити привабливі форми, в порівнянні з тими, хто писав нариси про щастя. Причому вони зупинили вибір на зображеннях, які не відповідали стандартам краси.

Отож, закоханість впливає на наше зорове сприйняття. Ми можемо не помічати недоліки та не зовсім привабливі риси коханої людини, бо у нас сильні почуття до неї. Та головне ж, щоб ми з тією людиною були щасливі, хіба не так?


Наші адреси:

Центр зору: м.Рівне, вул. Гагаріна, 67 | +380676729944

Салон оптики: м.Рівне, вул. Соборна 112 | +380671729944

Центр зору та салон оптики: м.Тернопіль, бул. Тараса Шевченка, 14/7 | +38098 67 299 44