Користувачам контактних лінз знайома ситуація, що для носіння контактних лінз також потрібно придбати спеціальний розчин, контейнер та пінцет. Таке знаряддя є обов'язковим, якщо Ви носите місячну або квартальну лінзу. Любителям одноденних лінз пощастило більше, ніяких засобів для очищення купувати не потрібно.

Навіщо взагалі використовувати розчин для контактних лінз?Розчини для контактних лінз застосовуються для зберігання та дезінфекції м'яких контактних лінз.

Склад розчинів для лінз досить складний, адже містить багато компонентів, кожен з яких має своє призначення. Тому розчини для лінз також часто називають «багатофункціональними» - ReNu MultiPlus, OPTI-FREE PureMoist, оскільки вони поєднують функції очищення, зволоження, дезінфекції та кондиціювання матеріалу КЛ. Розчини для лінз також часто називають «універсальними» - Aqua Soft Comfort, Multison, так як вони підходять для обробки й гідрогелевих, і силікон-гідрогелевих МКЛ.Склад розчину дуже часто користувачі навіть не читають. Проте хоча б загальне уявлення про те, як відбувається виготовлення розчинів потрібно мати.

Сольовий склад (осмотичний тиск) і кислотність (рН) - два найважливіших параметри для збереження фізичних розмірів контактних лінз: товщини, діаметра і вмісту вологи у матеріалі, з якого виготовляються контактні лінзи. Розчини для контактних лінз мають фізико-хімічні параметри, близькі за складом до слізної рідини. Якщо знехтувати цією важливою вимогою і спробувати зберігати лінзи у дистильованій, проточній або прокип'яченій воді, що є гіпотонічними розчинами, то лінза стане вбирати у себе воду і «набухати». А це вже призводить до змін в оптичній силі лінз і в базовій кривизні.

Також до складу розчинів входять сурфактанти — поверхнево-активні речовини, іншими словами — мило. І чим більше у складі розчину цих речовин, тим краще контактна лінза очищається.Ще одним дуже важливим компонентом усіх розчинів для лінз є консерванти. Завдяки ним знижується концентрація мікроорганізмів на контактній лінзі.

В розчині вживаються антибактеріальні, протигрибкові та протипаразитарні речовини, які добре очищають лінзу.Четвертим компонентом багатофункціональних розчинів є кондиціонер, який призначений для зволоження і змащування.

У найсучасніших розчинах Unica Sensitive і Biotrue в якості зволожувача використовується гіалуронова кислота.Купити розчини для контактних лінз за вигідними цінами Ви можете в центрі зору та в салоні оптики "AstraVisus".

Наші адреси:

Центр зору: м.Рівне, вул. Гагаріна, 67 | +380676729944

Салон оптики: м.Рівне, вул. Соборна 112 | +380671729944

Центр зору та салон оптики: м.Тернопіль, бул. Тараса Шевченка, 14/7 | +38098 67 299 44