Мабуть, кожному знайома така ситуація, коли під час миття голови, шампунь потрапляє в очі. Легке пощипування та печіння, дискомфорт і, здається, на перший погляд, більш нічого. Проте, для очей, шампунь значно шкідливіший, ніж Ви могли б подумати.

Справа в тім, що в деяких шампунях міститься дуже шкідливі речовини, зокрема додецилсульфат натрію або SDS - поверхнево-активна  речовина, що використовується в широкому спектрі застосувань, включаючи багато домашніх мийних засобів, шампунів, зубних паст, косметики для утворення піни.

І між іншим, поверхнево-активні речовини є насправді дешевими і застосовуються для миття підлог та гаражів. Тому Ви тільки уявіть, як додецилсульфаат натрію впливає негативно на волосся, шкіру та на слизову оболонку очей!

Так як, на поверхні ока є дуже тонкий шар жиру (ліпідний шар), то при попаданні в очі шампунь розчиняє ці жирові молекули і відбувається випаровування сльози, що в свою чергу призводить до синдрому сухого ока. Крім того, додецилсульфаат натрію може накопичуватися в кришталику ока людини, що призводить до підвищення ризику утворення катаракти!

А ще, Ви тільки уявіть, скільки в шампунях інших шкідливих компонентів як барвники та аромати. Не завжди навіть відомі бренди виготовляють продукцію, яка цілком є безпечною для здоров’я.  Їхня перша і головна мета – це отримання прибутку, тому при виборі шампуню необхідно уважно читати склад. Обирайте шампунь з великою уважністю, адже в майбутньому це може позначитися на Вашому здоров’ю.

 

 

Наші адреси:

Центр зору: м.Рівне, вул. Гагаріна, 67 | +380676729944

Салон оптики: м.Рівне, вул. Соборна 112 | +380671729944

Центр зору та салон оптики: м.Тернопіль, бул. Тараса Шевченка, 14/7 | +38098 67 299 44