Зіткнувшись із необхідністю купувати окуляри для корекції зору, у багатьох виникає питання, які ж окуляри обрати та куди звертатися. Якщо ви хочете носити якісні окуляри, які зможуть скоригувати нестачу гостроти вашого зору, а не будуть погіршувати проблему, то вам необхідно звернутися зо допомогою до професіонала. Якість зору слід перевіряти в хорошому офтальмологічному кабінеті, який оснащений всіма необхідними сучасними приладами. Офтальмолог із досвідом та професійними навичками, після обстеження вашого зору, зможе виписати правильний рецепт для покупки окулярів.

Що слід враховувати при підборі окулярів.

Щоб правильно підібрати якісні окуляри слід враховувати такі основні моменти:

  1. 1. Якість лінз – це найважливіший фактор, адже вони є основним елементом в окулярах, який коригує ваш зір. Під час поганого зору, лінзи підбираються з врахуванням оптичних показників. Такі параметри, як величина діоптрій та міжцентрова відстань визначаються лікарем-офтальмологом. Також слід враховувати такий параметр, як коефіцієнт заломлення лінз.
  2. 2. Матеріал лінз – вам потрібно зробити вибір, якими будуть ваші лінзи: пластиковими чи скляними. До переваг скляних лінз належить: висока стійкість до подряпин та доступна вартість. А от недоліками скляних лінз є крихкість, відносно велика вага та небезпека травмування. Більш сучасним матеріалом для виготовлення лінз, є пластик. Перевагами таких лінз є: комфорт, безпечність, порівняно низька вага, стійкість до розколювання. Єдиним недоліком пластикових лінз є те, що вони не такі довговічні, як скляні. Проте пластикові лінзи значно безпечніші.
  3. 3. Оправа – це важливий фактор при покупці окулярів, адже саме оправа відповідає за зручність носіння окулярів. Вибираючи оправу, крім її зовнішнього вигляду, варто звертати увагу на:
  • Міцність оправа повинна забезпечувати надійну фіксацію лінз. Сама тому оправа має бути виготовлена з якісних та довговічних матеріалів, які не деформуються з часом.
  • Імідж правильно підібрані окуляри повинні приховувати недоліки та звертати увагу на природні переваги.

При підборі якісних окулярів слід також звертати увагу на рухливість носоупорів. Надто жорсткі носоупори можуть стати причиною тиску на перенісся та швидкої втомлюваності. Найкраще обирати окуляри з рухомими носоупорами, виготовленими з м’якого силікону. Також варто звернути свою увагу на завушники оправи, вони не повинні тиснути на скроневу та завушну область. Про правильно підібрану оправу буде свідчити відчутність дискомфорту навіть після тривалого носіння окулярів.

Що може свідчити про неправильно підібрані окуляри.

Ознаками неправильно підібраних окулярів можуть бути:

  1. 1. Нечітке розмите зображення в окулярах.
  2. 2. Виникнення головного болю та запаморочення.
  3. 3. Поява висипки в місцях дотику окулярів із шкірою обличчя.
  4. 4. Підвищення артеріального тиску.
  5. 5. Виникнення неприємного відчуття в очах та сльозотечі.
  6. 6. Почервоніння та печіння очей.
  7. 7. Погіршення зору після тривалого носіння окулярів.

Якщо при носінні окулярів у вас виникають такі проблеми, то варто звернутися до лікаря-офтальмолога та замінити свої окуляри. Також потрібно пам’ятати, що будь-які окуляри для корекції зору вимагають деякий час для звикання, зазвичай цей термін триває 5-7 днів.

У Центрі Зору та медичної оптики «AstraVisus» ви можете знайти якісні окуляри за будь-якими параметрами. Консультант допоможе вам з вибором оправи, яка найбільше пасуватиме саме вам. Також, для визначення необхідних параметрів лінз, ви можете звернутися за консультацією до нашого лікаря-офтальмолога.

Наші адреси:

м. Рівне, вул. Симона Петлюри, 6

(067) 172 99 44

м. Рівне, вул. Гагаріна, 67

(067) 672 99 44

м. Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка, 14/7

(098) 672 99 44