Кажуть, що в природи немає поганої погоди. Проте все ж таки погода суттєво впливає на здоров’я та самопочуття людини загалом. Зокрема вітряна, сонячна та морозна погода діє на гостроту зору, тому потрібно знати, як захистити себе від природніх впливів.

Морозна та вітряна погода змінює структуру захисної плівки на поверхні очей. Такий висновок зроблено офтальмологами в спеціалізованому журналі «Дослідження в офтальмології та наука про зір». Проводячи різні експерименти на дослідження, вченими було виявлено, що при температурному режимі нижче 30 градусів секрет мейбомієвих залоз (жироподібна речовина), що покриває очне яблуко, твердне. А певні його зони перестають бути захищеними від вітру та впливу мікроорганізмів. Крім цього варто зазначити, що застиглий секрет часто забиває протоки мейбоміевих залоз. Коли ж температура очей підвищується до 34 градусів Цельсія (при потраплянні в тепле приміщення) жироподібна захисна речовина повертається в свій звичний стан.

Як тоді захистити свої очі від впливу холодної та несприятливої погоди?

Носіння спеціальних захисних окулярів допоможе уникнути вплив вітру та надійно захистить очі. До речі, при тумані, дощі та снігу доречно вдягати окуляри з жовтими світлофільтрами. Такі окуляри зменшать світлорозсіювання і сприйняття об’єктів стане більш чіткішим.

А як впливає спека на зір? Що потрібно робити, щоб захистити свої очі у жарку погоду?

Виявлено, що постійна дія сонця при високій температурі повітря негативно впливає на зір людини. Сонце висушує секрет мейбомієвих залоз. Тому при високій температурі повітря дуже часто ми відчуваємо сухість очей та сльозоточивість. І в цій ситуації також потрібно не забувати про окуляри, але тепер вже сонцезахисні. Та варто пам’ятати, що неякісні сонцезахисні окуляри можуть спричинити зворотній ефект: зір може ще більш погіршитися. Якщо, наприклад, лінзи в окулярах виготовлені з дешевого матеріалу, який пропускає шкідливе сонячне проміння, то людина в певних дозах буде отримувати опік рогівки. І що найстрашніше, саму біль людина не відчуває, проте такі опіки сприяють розвитку катаракти. А це захворювання спричиняє помутніння кришталика, погіршення гостроти зору, що з часом може призвести і до сліпоти. Тому краще всього звертатися до спеціалізованих центрів оптики, таких як «AstraVisus», де є не тільки широкий асортимент вибору окулярів, а є й гарантія, що така продукція якісна та нешкідлива для здоров’я.

 

Наші адреси:

Центр зору: м.Рівне, вул. Гагаріна, 67 | +380676729944

Салон оптики: м.Рівне, вул. Соборна 112 | +380671729944

Центр зору та салон оптики: м.Тернопіль, бул. Тараса Шевченка, 14/7 | +38098 67 299 44