Так як Сонце випромінює велику кількість ультрафіолету і має вагомий вплив на земні процеси, то людський організм теж знаходиться під його безпосереднім впливом.

Давайте розглянемо основну користь і шкоду впливу сонця на очі.

* Сонячне світло стимулює нервові клітини ока, а отже воно знаходиться в активному стані, що вкрай важливо для зору.

* Сонячні промені посилюють обмінні процеси, зміцнюють сітківку і дають небхідну дозу вітаміну С.

* При прямому попаданні сонячних променів на рогівку є ризик отримати кон‘юктивіт чи опіки, спричинені сонячним світлом.

Беззаперечно, що ультрафіолетове випромінювання є вкрай шкідливим для очей, адже висушує і скорочує кількість слізної рідини. Якщо хтось вважає, що очі і ультрафіолет контактують лише коли дивимось на сонце, то ви глибоко помиляєтесь, адже навіть відблиски від поверхні здатні заломлюватись і потрапляти до вашого ока. Важливо не нехтувати елементарними правилами захисту очей, особливо коли очі вже вас турбують сухістю. В період, коли сонце агресивне від 11 до 16 год намагайтесь перебувати в тіні. Носіть головні убори з козирками чи полями. Харчуйтесь корисними продуктами, налягайте на свіжі овочі і фрукти, аби поповнити вітамінний балланс. Регулярно зволожуйте очі краплями «штучною сльозою». Ну і звичайно ж обов‘язково потрібно носити сонцезахисні окуляри з максимальним UV-фільтром.

Такі прості рекомендації допоможуть зберегти і захистити Ваш зір!

Наші адреси:

м. Рівне, вул. Соборна, 112 (067) 172 99 44

м. Рівне, вул. Гагаріна, 67 (067) 672 99 44

м. Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка 14/7 (098) 672 99 44