Більшість людей наразі мають проблеми з зором, а майже половина населення мають потребу у виправленні, а отже носінні окулярів чи МКЛ. Сьогодні поговоримо про те, а що ж все таки краще носити для здоров'я очей? Для того, аби це визначити, необхідно провести порівняльну характеристику.


ОКУЛЯРИ

Мегапростий спосіб швидкої корекції зору. Користуватися ними почали ще з кінця 18 ст. І якщо ще якихось 50-100 років назад, лінзи з великими діоптріями в оправах мали виключно масивний некрасивий вигляд, то на сьогодні прогрес в цій сфері зріс, і лінзи для людей з великими діоптріями можуть виглядати витончено і акуратно, навіть в тонкій оправі.


ПЕРЕВАГИ ОКУЛЯРІВ

- Бюджетність. Можна носити до кількох років, що вимагає менше затрат (якщо звичайно, ваша оправа не коштує надто дорого).

- Простота у використанні, носінні і догляді. Достатньо вийняти з футляру, протерти спеціальною серветкою і за декілька секунд Ви вже в окулярах!

- Використання як додаткового аксесуару для підкреслення іміджу чи мейкапу. Або ж навпаки як засіб приховування недоліків обличчя.


НЕДОЛІКИ ОКУЛЯРІВ

- Неуніверсальність. Незручно для тих, хто займається спортом, боротьбою, танцями, дайвінгом, альпінізмом тощо.


- При різких перепадах температур, лінзи запотівають, що значно погіршує видимість.


- Звикання. В окулярах око стає "лінивим". Тобто відбувається зниження тонусу окорухових м'язів, внаслідок якого прогресує міопія (короткозорість).


- Комплекси. Особливо в дитячому віці дітям соромно перед однолітками ходити в окулярах. Дехто так і не може до цього звикнути, страждаючи заниженою самооцінкою.


- Літом незручно поєднувати їх з сонцезахисними (хоча є альтернатива вибрати фотохромні (затемнені) лінзи).


КОНТАКТНІ ЛІНЗИ


В 1960 р. були винайдені перші МКЛ (м'які контактні лінзи). На сьогоднішній день у нас є величезний вибір МКЛ серед провідних виробників, та лінз з найрізноманітнішими характеристиками і властивостями для нормальних і чутливих очей.

ПЕРЕВАГИ МКЛ

- МКЛ непомітні на очах. Бачити ви зможете, як всі здорові люди, та ніхто й не здогадається, що у ви в лінзах.

- На відміну від окулярів, поле зору для очей - необмежене, під яким кутом Ви б не дивились.

- Універсальність. МКЛ дозволяють вести активний спосіб життя: займатися спортом, танцями і в сумочці займають мінімум місця.

- МКЛ не розіб'ються у найневідповідніший момент, тим самим залишивши Вас надовго з поганою видимістю.

- Косметичний плюс. Контактні лінзи бувають кольоровими, а отже дозволяють додатково змінити колір ока.


НЕДОЛІКИ МКЛ

- Дорого. МКЛ вимагають регулярних вкладень, розчин, контейнер і пінцет.

- При застудних чи алергічних захворюваннях МКЛ носити НЕ можна.

- Вимагає дуже обережного поводження, адже один різкий рух і МКЛ здатна порватися.

- Одягання МКЛ займає набагато більше часу ніж окуляри.

- Недотримання гігієни та терміну використання під час користування МКЛ призводить до інфекцій, алергічних реакцій, виразок, сухості ока чи ще гірше - погіршення зору.

Ну що ж, ми провели паралель між двома засобами виправлення зору. Не можна відразу об'єктивно сказати, виберіть ось те чи інше. Адже в кожного свої вимоги, потреби, можливості і спосіб життя. У кожного з нас - різні пріорітети. Звичайно, поява якісних МКЛ значно більше почала витісняти окуляри. Проте, якщо захворювання у вас хронічне, і Ви все життя коригуєте зір, то ми б радили мати в своєму арсеналі і окуляри і лінзи. Наприклад, якщо ви прихильник окулярів, було б добре, аби в запасі у вас була хоча б пара-дві одноденних лінз. Щоб при випадковому пошкодженні лінз, Ви мали змогу піти в оптику за новими окулярами. І навпаки, коли пошкодите МКЛ чи захворієте, без проблем перейти на окуляри.


Детальніше ознайомитися з описом розчинів ви можете у нашому магазині у Фейсбук. А також придбати лінзи і розчини до них ви можете в нашому онлайн-магазині -

- Фейсбук: https://www.facebook.com/pg/astravisus.rv/shop/?ref=page_internal

- Вайбер-групі: https://bit.ly/3a0AfYp

або зателефонувавши за номерами:

- м. Рівне, вул. Соборна, 112 (067) 172 99 44


- м. Рівне, вул. Гагаріна, 67 (067) 672 99 44


- м. Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка 14/7 (098) 672 99 44