Проколювання частин тіла або як це називається в медицині – акупунктура – бере свій початок ще в ІІ ст. до н. е. в Китаї. Цей лікувальний метод, що полягає у подразненні периферичних нервових розгалужень за допомогою уколів у певні точки тіла (всього таких точок налічується понад 600), є ефективним та широко застосовується в китайській народній медицині. У різних частинах нашого тіла природа розмістила такі зони, які ми називаємо системами відповідності. Якщо правильно на них впливати, то можна вилікувати чимало неприємних захворювань.

Ви запитаєте, а яке відношення має носіння сережок?

Так ось, несвідоме та неправильне втручання в життєво важливі точки тіла може викликати серйозні проблеми.

Наша вушна раковина за формою нагадує перевернутий ембріон в утробі матері. Наприклад, мочка вуха відповідає голівці ембріона, а ближче до верхівки вуха знаходяться зони, що представляють тулуб, його органи і кінцівки. І кожна точка на вусі «відповідає» за роботу якогось органу. На вушній раковині є понад сто біологічно активних точок! Вражає, правда ж? А на мочці вуха розташовані 11 точок, пов'язаних з очима, мовою, зубами, внутрішнім вухом, м'язами обличчя.

Тому до проколювання вух в естетичних цілях слід підходити з великою обережністю. Невдалий прокол може зачепити одну з таких точок і викликати роздратування пов'язаного з нею органу, особливо якщо сережка виготовлена не з благородного металу.

Тому, якщо все ж таки Ви бажаєте проколоти собі вуха, то ні в якому разі не робіть це самостійно, тільки спеціаліст може естетично та правильно виконати цю тонку процедуру.

А що буде, якщо проколоти вуха неправильно, до чого це може призвести?

Це може привести до погіршення зору, зниження слуху, проблемам із зубами і іншими органами. Тому прокол треба робити тільки в вільному від активних точок місці. А дітям проколювати вуха взагалі не варто, краще почекати, поки вони підростуть, щоб можна було точно визначити розташування активних точок на вусі.

Крім того, на що варто ще звернути увагу,  це метал, з якого виготовлені сережки. Метал прикраси не повинен містити нікель або кобальт. Ці метали шкідливі для організму і можуть викликати алергію, а в гіршому варіанті і сліпоту. Коли зарубіжні фахівці вивчили десятки випадків виникнення раптової сліпоти, вони прийшли до висновку, що отруйні компоненти, які містяться в металевих прикрасах, можуть викликати не тільки гостре запалення рогівки ока, але і головного мозку.

Отже, проколювання вух – це дуже серйозна та відповідальна процедура, тому, якщо ж Ви бажаєте все ж таки носити сережки, то звертайтеся до кваліфікованого спеціаліста, який не зачепить життєво важливі точки.

 

Наші адреси:

Центр зору: м.Рівне, вул. Гагаріна, 67 | +380676729944

Салон оптики: м.Рівне, вул. Соборна 112 | +380671729944

Центр зору та салон оптики: м.Тернопіль, бул. Тараса Шевченка, 14/7 | +38098 67 299 44