Безліч людей щодня помічають погіршення якості зору, що поступово лише стає ще більш виразним. Іноді таке явище ігнорують, чого робити не варто При погіршені якості зору слід перш за все звернутися до лікаря-офтальмолога, щоб визначити причину та при необхідності підібрати окуляри для корекції зору.

Чому не варто підбирати окуляри самостійно?

Коли Ви обираєте окуляри для корекції свого зору самостійно, то Ви не враховуєте усі особливості своєї зорової системи, адже без діагностики зору в офтальмолога зробити це нереально. Використовуючи невідповідні окуляри, Ви лише нашкодите своїй зоровій системі, спричинивши прогресування наявних порушень чи розвиток супутніх захворювань. Ви повинні розуміти, що лише досвідчений та кваліфікований лікар зможе дослідити стан Вашої зорової системи та підібрати відповідні окуляри.

Якщо при носінні окулярів ви відчуваєте неприємні симптоми, можливо, вам варто звернутися до офтальмолога, щоб змінити їх. До таких симптомів відноситься швидка втома очей, почервоніння, головні болі та запаморочення, розпливається, розмите, нечітке зображення та звужений кут огляду.

Такі симптоми вважаються нормою тільки якщо вони відчуваються протягом перших двох тижнів після покупки нових окулярів, а потім проходять. Справа в тому, що очам потрібен час, щоб звикнути до нових окулярів. Якщо протягом цього часу нічого не зміниться, потрібно звернутися до офтальмолога, щоб він підібрав Вам відповідні окуляри.

Як проходить підбір окулярів в офтальмолога?

Запишавшись на консультацію до лікаря-офтальмолога, Ви повинні розуміти, що нічого складного та страшного на огляді відбуватися не буде. Перш за все, підбір окулярів розпочинається з розмови з пацієнтом, лікар запитує, що саме Вас турбує, як довго наявний дискомфорт та уважно вислуховує всі Ваші скарги.

Дальше розпочинається діагностика зорової системи, що розпочинається з безпосередньої оцінки гостроти зору. Для цього використовуються спеціальні таблиці із чорними літерами або іншими знаками на білому тлі. Пацієнт, перебуваючи на відстані декількох метрів від таблиці, по черзі заплющує очі та називає символи, які він бачить.

Ще однією об’єктивною методикою також вважають авторефрактометрію – це різновид комп'ютерної діагностики. Процедура дає найповнішу і найточнішу картину про заломлення світлових променів в оптичній очній системі. Це дозволяє виявляти широке коло рефракційних аномалій, включаючи астигматизм, з конкретизацією його виду.

Після проведення діагностики офтальмолог систематизує зібрані дані та на їх основі виписує рецепт на окуляри.

Пацієнти з наявним порушенням зору повинні проходити профілактичні огляди офтальмологом 1-2 рази на рік. Це пояснюється тим, що лікар повинен стежити за станом зору пацієнта, який може змінюватись з часом. Разом із змінами зору можуть знадобитися й інші окуляри.

Пройти огляд в лікаря-офтальмолога та підібрати необхідні окуляри Ви можете в Центрі зору AstraVisus. Наші лікарі використовують індивідуальний підхід до кожного пацієнта, тому що нам важливо подарувати можливість чіткого зору кожному.