Питання, що вибрати окуляри чи контактні лінзи постає перед багатьма людьми з поганим зором. І хоча контактні лінзи існують вже багато років, досі залишаються сумніви і побоювання, особливо в тих людей, які вже тривалий час користувалися окулярами і звикли до них.

Які основні переваги контактних лінз для корекції зору?

Поговоримо спершу про переваги контактних лінз, адже їх, безперечно, дуже багато. Величезна кількість людей після використання окулярів та лінз віддають перевагу другому. Отже до переваг контактних лінз належить:

  1. 1. Естетичність – важлива перевага контактних лінз. Незважаючи на те, що зараз існує величезна кількість варіантів окулярів і оправ, знайти абсолютно потрібну можуть далеко не всі. Окуляри можуть не вписатися у певний образ або колірну гаму вбрання. З лінзами таких проблем бути не може, ви будете природними і не спотворите риси вашого обличчя.
  2. 2. Лінзи можна носити за будь-якої погоди. Усі володарі окулярів знають, що під час дощу чи снігопаду носити окуляри зовсім незручно. При зміні температурного режиму, наприклад, коли ви заходите в приміщення в холодну пору року, скла запітніють і доставляють незручності. Із лінзами таких проблем просто немає. До того ж, у сонячну погоду ви можете легко підібрати для себе будь-які сонцезахисні окуляри та носити їх, не знімаючи лінз.
  3. 3. У лінзах набагато зручніше вести активний спосіб життя. У спортзалі, у поході, у відпустці окуляри здатні завдати багато незручностей. У лінзах ні що не заважає вам рухатися.
  4. 4. У лінзах набагато ширше поле зору, ніж у окулярах. Лінза щільно прилягає до рогівки і переміщається за рухом зіниці. У багатьох ситуаціях, наприклад, при керуванні автомобілем це стає дуже важливим.

Що відносять до мінусів контактних лінз?

Сучасні контактні лінзи доведені практично до досконалості, тому всі мінуси контактних лінз зараз прийнято вважати дещо перебільшеними або застарілими. Але давайте розберемося, що так часто лякає противників контактних лінз.

По-перше, багато хто побоюється, що лінза, будучи стороннім тілом в оці, може стати причиною подразнення, інфекції або алергічної реакції. На сьогоднішній день медицина пропонує контактні лінзи з такого матеріалу, який абсолютно не відчувається та не викликає подразнень. Однак лінзи планової заміни вимагають особливого догляду, який справді не можна порушувати. Якщо ви вирішили використовувати лінзи, купувати їх можна тільки за рецептом лікаря і дотримуватися всіх рекомендацій щодо догляду. До того ж, зараз дуже популярні щоденні лінзи, які не потрібно доглядати, адже щодня ви одягаєте нову пару.

По-друге, є побоювання щодо самого процесу надягання лінз та їх вилучення. Багато людей бояться здійснювати самостійні маніпуляції з оком, бояться, що вони не впораються. Насправді ж зняти і надіти лінзи може кожен, проте на придбання навичок може знадобитися певний час і кілька спроб. Офтальмолог, який підбирає лінзи, обов'язково навчить вас цій процедурі. Цей мінус контактних лінз швидко розчиняється і весь процес в короткий термін доводиться до автоматизму.

По-третє, вважається, що лінзи – це дороге задоволення. Сьогодні не потрібна велика кількість різних засобів для догляду за лінзами, є одне багатофункціональне. Купити лінзи зараз можна за дійсно прийнятними цінами!

Якщо ви зробили свій вибір на користь контактних лінз і врахували рекомендації, тоді кваліфіковані лікарі-офтальмологи Центру зору AstraVisus допоможуть визначитися з вибором відповідної пари, а у нашому оптичному центрі Ви можете придбати якісні контактні лінзи та необхідні аксесуари до них.