Навколо очей шкіра дуже ніжна. Тому саме вона дуже швидко реагує на різні хімічні речовини, які і викликають подразнення та алергію. Яким чином алергія проявляється на очах? Як лікувати таку алергію. Відповіді на ці питання Ви знайдете в наведеній статті.

Які причини виникнення алергії на очах? До важливих чинників, що зумовлюють виникнення алергічної реакції можна віднести наступні:

1) неякісні косметичні засоби;

2) неправильне харчування;

3) несприятливий вплив сонячних променів;

4) підшкірні кліщі.

Проте, щоб дізнатися точну причину виникнення очної алергії, необхідно проконсультуватися з лікарем.

Які ж симптоми прояву очної алергії? Насамперед, це набряк повік, потів з’являється сильний свербіж, підвищується сльозотеча, навколо очей червоніє шкіра.

Дуже важливо відрізняти алергічну реакцію від запального набряку та кон'юнктивіту. В центрі зору «AstraVisus» працюють кваліфіковані офтальмологи, які зроблять Вам правильну діагностику та призначать ефективне лікування.

Як лікувати алергію на очах?

Лікування алергії на очах починається з проведення стандартної протиалергічною процедури, яка полягає у виключенні контактування з провокуючим алергеном. Якщо до розвитку даної реакції призвели контактні лінзи, на час лікування слід замінити їх окулярами, а після одужання постаратися підібрати їх гіпоалергенні аналоги. Якщо запальний процес був викликаний попаданням чужорідного тіла, його слід якнайшвидше усунути і після цього по можливості уникати місць підвищеного ризику контактування з даними факторами.

Варто знати, що алергія на очах може призвести до серйозних ускладнень, таких як гіперкератоз та кератит. Тому з лікуванням зволікати ні в якому разі не можна. Лікар центру зору «AstraVisus» допоможе Вам вилікувати очну алергію та зберегти свій зір.\

 

Наші адреси:

Центр зору: м.Рівне, вул. Гагаріна, 67 | +380676729944

Салон оптики: м.Рівне, вул. Соборна 112 | +380671729944

Центр зору та салон оптики: м.Тернопіль, бул. Тараса Шевченка, 14/7 | +38098 67 299 44