Здатність бачити формується у дітей від народження до року. В цей період головний мозок «вчиться» правильно сприймати зорову інформацію. Якщо ж очі немовляти функціонують неправильно і є певні порушення, то вилікувати очні захворювання надалі досить складно і дитина менше бачить як 100%. Тому дуже важливо вчасно перевірити стан зорового апарату дитинки.

Отож, найперший огляд офтальмолога відбувається ще в пологовому будинку. Звісно, тільки після народження дитина приблизно бачить лише на 2 %, і далі зір інтенсивно розвивається. Та офтальмолог виконує візометрію переднього відрізка ока, оглядає очне дно та оцінює чи немає ніяких патологій.

Коли дитині 1 місяць, то зазвичай, слізний канал не перекритий плівкою. Та бувають випадки, коли малюкам потрібне й медичне втручання. Для початку призначають точковий масаж слізного мішка, промивання очей спеціальними антибактеріальними каплями. Якщо ж це не допомагає, тоді дитячий офтальмолог в амбулаторних умовах пробиває плівку мініатюрним зондом і розширює слізний канал.

Надалі, коли дитині виповниться 3 місяці, офтальмолог перевіряє реакцію зіниці на світло, чи є асиметрія у відкриванні очей, сіпання очей тощо. Адже це може бути ознакою неврологічного порушення в дитини.

У 6 місяців офтальмолог може визначити рефракцію дитини, також виявити косоокість. В разі необхідності лікар призначає лікування, котре здатне усунути наявні проблеми в дитини.

А вже, коли дитині 10-12 місяців офтальмолог може діагностувати астигматизм, вроджену міопію та точніше визначити рефракцію очей.

Надалі огляд офтальмолога проводиться 1-2 рази на рік в тому випадку, якщо проблеми із зором відсутні.

Отже, як бачите, візит з немовлям до офтальмолога є обов’язковим, а вчасні прийняті заходи щодо усунення проблем із зором подарують можливість дитині надалі радіти яскравістю життя.



Контакти "центру зору та салону оптики":

м. Рівне, вул. Соборна, 112.

Тел. (067) 172 99 44.

м. Рівне, вул. Гагаріна, 67.

Тел. (067) 672 99 44