Якщо у пацієнта виявлено захворювання сухого ока, лікування його має підбиратися та призначатися лише досвідченим та кваліфікованим лікарем-офтальмологом. Для діагностики захворювання та підбору оптимальних методів боротьби з ним ви завжди можете звернутися в Центр зору AstraVisus.

Причини розвитку та симптоми захворювання «сухого ока».

Для того щоб підібрати оптимальний спосіб лікування захворювання «сухого ока» слід визначити причину, через яку такий вид порушень виник у пацієнта. При цьому до найпоширеніших причин розвитку сухого кон'юнктивіту слід зарахувати:

  1. 1. Наявність хронічних захворювань, зокрема кон'юнктивіту, блефариту чи цукрового діабету. Кожен цих недуг може викликати підвищену сухість очей, оскільки впливає на якість і кількість сліз, що виробляються в людському організмі.
  1. 2. Приймання лікарських засобів. Перед початком лікування сухого ока слід переконатися в тому, що його поява не була пов'язана з використанням різних ліків. Викликати появу такої хвороби здатні деякі види антибіотиків, гормональні оральні контрацептиви, антидепресанти та інші препарати.
  2. 3. Проведення хірургічних операцій на очах. У деяких випадках сухий кон'юнктивіт може виникати після лазерної корекції зору. Але здебільшого це стосується лише тих випадків, коли підготовку до такої процедури було проведено неправильно.
  3. 4. Тривале використання контактних лінз. Вважається, що при тривалому та безперервному носінні лінз може порушуватися функція зволоження очей, що згодом призводить до появи такого синдрому.

Крім того, існують інші фактори, які здатні викликати захворювання сухого ока, лікування підбирається виключно лікарем-офтальмологом залежно від обставин і причин розвитку недуги.

Слід зазначити, що діагностика даного захворювання здебільшого проводиться шляхом визначення відповідних симптомів. До найпоширеніших з них можна віднести роздратування, почервоніння, відчуття «піску» чи стороннього тіла у власних очах, підвищене сльозовиділення, розмитість одержуваного зображення, печіння у вічі, посилення дискомфорту під час читання, перегляду телевізора або роботи за комп'ютером.

При виявленні будь-яких із описаних вище симптомів слід звернутися на огляд до лікаря-офтальмолога.

Як вилікувати захворювання «сухого ока»?

Вибір способу лікування такого захворювання залежить від того, що саме спричинило його появу. Як правило, лікар може призначити комплексну терапію, яка включатиме наступні аспекти:

  1. Застосування медикаментів. Йдеться про ліки, які забезпечують очищені повік, усувають запалення очей або мають іншу дію.
  2. Відновлення водного балансу. Якщо хворому поставлений діагноз сухе око, лікування може включати застосування препаратів, спрямованих на стимуляцію вироблення сліз. Крім того, для зволоження можуть використовуватися так звані штучні сльози.
  3. Контроль за мікрокліматом. Важливо уникати тривалого перебування в середовищах, що відрізняються підвищеною сухістю повітря, а також наявністю великої кількості пилу або диму.

Допомогти Вам із лікуванням захворювання сухого ока зможуть висококваліфіковані лікарі-офтальмологи Центру зору AstraVisus. Лікування в нас проходить в комфортних умовах з використанням індивідуального підходу до кожного пацієнта.