Науковий прогрес не стоїть на місці, і все більше нових відкриттів нас дивують, зокрема і в медицині. В цій статті Ви дізнаєтеся про дивовижний головний убір, який дозволяє сліпим людям орієнтуватися в просторі за допомогою тактильних відчуттів.

Так от, німецький вчений з технологічного інституту Карлсруе розробив спеціальний пристрій, який отримав назву «Proximity Hat». Над даною роботою, дослідник Флоріан Браун працював дуже давно. Він намагався вдосконалювати свій пристрій, і все вдало вийшло! Вчений розробив і зібрав так би мовити «розумну шапку», яка забезпечена шістьма ультразвуковими модулями, кожен з яких виробляє 50 замірів відстані до оточуючих об'єктів в секунду. Дальність роботи модулів варіюється від декількох сантиметрів до декількох метрів. Як тільки сенсор зауважує об'єкт на своєму шляху, він м'яко натискає на голову людини з того боку, в якій знаходиться цей об'єкт. Чим ближче об'єкт - тим тиск сильніший, що дозволяє користувачеві приблизно уявляти своє положення в просторі щодо різних поверхонь і предметів.

По суті, сліпа людина може відчувати напрямок і відстань виключно за допомогою тактильних дотиків головного убору.

Пристрій «Proximity Hat» є для використання дуже зручним та забезпечує комфортне носіння. І до речі, такий пристрій, за словами вченого, може використовуватися не лише сліпими людьми, а, наприклад, пожежниками в умовах задимлених приміщень.

 

Наші адреси:

Центр зору: м.Рівне, вул. Гагаріна, 67 | +380676729944

Салон оптики: м.Рівне, вул. Соборна 112 | +380671729944

Центр зору та салон оптики: м.Тернопіль, бул. Тараса Шевченка, 14/7 | +38098 67 299 44