Контактні лінзи – це зручний спосіб корекції зору. Число тих людей, хто обирає лінзи, зростає щороку. Однак деякі не наважуються спробувати контактні лінзи, тому що вони вимагають дотримання певних правил гігієни, а також придбання спеціальних засобів догляду. У такому разі можна порадити носіння одноденних контактних лінз. Вони мають низку переваг серед засобів контактної корекції зору. 

Які переваги мають одноденні лінзи?

Контактні лінзи одноденного носіння вважаються значно безпечнішими для здоров'я очей. Справа в тому, що на будь-яких контактних лінзах накопичуються білкові та ліпідні відкладення, які можуть спровокувати інфекційні захворювання очей, а також перешкоджати їх комфортному носінню. У зв'язку з коротким терміном носіння одноденні лінзи не встигають накопичувати на своїй поверхні велику кількість шкідливих відкладень та шкодити Вашій зоровій системі. Серед переваг таких контактних лінз також можна виділити наступне:

  1. 1. Лінзам на один день не потрібні засоби догляду, адже їх не потрібно промивати, дезінфікувати та зберігати. Увечері після носіння користувач викидає лінзи, а вранці одягає свіжу пару. Так значно менший ризик занести в органи зору якісь віруси чи бактерії.
  2. 2. Якісні одноденні контактні лінзи обов'язково мають хорошу кисневу проникність і високі показники вмісту вологи. Носіння таких лінз завжди комфортне, відсутнє відчуття подразнення та сухості очей.
  3. 3. Найчастіше такі лінзи виготовляються із силікон-гідрогелевого матеріалу, який досить тонкий і практично не відчувається при носінні. Відмінний вибір для тих, хто тільки починає носити лінзи.
  4. 4. Зручно використовувати, коли втратив або пошкодив лінзу, її можна легко замінити на нову.
  5. 5. Цей тип лінз особливо оцінять новачки та ті, хто вирішив поміняти виробника лінз. Можна купувати різні моделі та пробувати носити їх протягом одного дня.
  6. 6. Економія. З одноденними лінзами більше не потрібно купувати розчин та контейнер для лінз, а також обов'язкові краплі для очей.

Лінзи щоденної заміни дуже зручні в різних ситуаціях. Ті, хто переймається здоров'ям власних очей, використовують їх постійно. Також вони хороші для носіння іноді, у певних ситуаціях. Наприклад, коли хочеться вирушити у похід. Звичайно, носити з собою необхідні засоби - контейнер і розчин, там буде незручно. У цьому випадку вихід один — використовувати одноденні лінзи, які вранці надів, а ввечері викинув.

Перед тим, як придбати одноденні контактні лінзи, навіть якщо ви раніше носили планову заміну, необхідно проконсультуватися у офтальмолога. Тому що у людини з часом гострота зору може змінюватися. Якщо ви збираєтеся використовувати лінзи вперше, необхідно визначити їх базову кривизну. Від цього показника залежить правильна посадка контактних лінз.

Щоб підібрати необхідні контактні лінзи звертайтеся на консультацію до кваліфікованих лікарів-офтальмологів в Центр зору AstraVisus. Наші фахівці не лише підберуть засіб, який буде для Вас найбільш комфортним та безпечним. А й дадуть рекомендації по правильному використанню лінз, а також розкажуть як їх одягати та знімати.