Попри те, що з часом все більша кількість людей потерпає від зайвої ваги, динаміка взаємозвязку і впливом цього явища на зір вивчено ще досить мало. Однак деякі вчені стверджують, що зайва вага абсолютно точно може бути наслідком таких очних захворювань як глаукома, катаракта, некробіозу жовтого п'ятна і діабетичної ретинопатії.

Якщо людина страждає від ожиріння, то крім загального навантаження на організм, в неї відбувається так зване “закупорення” очних судин. Внаслідок цього порушується як нормальне кровопостачання очей, так і очні слізні виділення. Також неабияку роль в цьому відіграє графік і вміст харчування. Адже для нормальної підтримки зору, необхідно вживати відповідні продукти і вітаміни: вітамін А, Омега-3. Так як при надлишку зайвої ваги, скоріше всього спостерігається дефіцит цих компонентів, то відносно збільшується і ризик очних захворювань.

Отже, які видозміни очей відбуваються при надлишковій вазі?

  • - Якщо в людини присутня зайва вага, то вона має здатність відкладатись і в стінках очних судин. А в очах їх знаходиться досить чимало. Адже вони постачають в органи зору кисень та поживні речовини, що необхідні для нормальної життєдіяльності людини. Тому, при надлишковій вазі цей баланс порушується за рахунок погіршення кровотоку судин, таким чином відбувається киснева недостатність очей і поживних речовин для нормальної функціональності зору.

  • - Внаслідок ожиріння є великий ризик набути такі патології очей як - глаукома. Жирові відкладення можуть завадити нормальним відкладенням і сльозотечі, як наслідок високий очний тиск. І найгірше явище, яке може виникнути в майбутньому, це - сліпота.

  • - Також внаслідок жирових відкладень можуть відбутися розриви сосудів, що призведе до крововиливу з очей і серйозних проблем із зором.

Тому, людям, які  мають надлишкову вагу, необхідно по-особливому ретельно слідкувати за динамікою свого зору, слідувати всім рекомендаціям лікаря, робити вправи на очі, часто гуляти на свіжому повітрі, по-можливості займатись спортом, фізичними навантаженнями, їсти необхідні продукти для зору, обмежити себе в висококалорійній їжі та притримуватись особливої дієти.