Багато людей відмовляються від носіння окулярів для корекції свого зору. Побачити світ у всіх деталях і фарбах заважають різні страхи: оправа спотворюватиме зовнішність, або окуляри постійно спадатимуть або незручно сидітимуть. Іноді навіть є впевненість, що окуляри можуть зіпсувати зір!

Чи псують окуляри зовнішність людини?

Добре підібрані окуляри та оправа завжди покращують зовнішність. Зараз така різноманітність форм і забарвлень оправ, що знайти відповідну не складе труднощів - головне, щоб з вами працював досвідчений фахівець. Він допоможе підібрати Вам таку оправу, яка приховуватиме недоліки та підкреслюватиме переваги. Підбере колірну гаму та стиль оправи, які доречно виглядатимуть у будь-якій ситуації.

Чи створюють окуляри дискомфорт при використанні?

Правильно підібрані окуляри не повинні ніде давити. Якщо оправа вам підходить за стилем і кольором, тоді слід обов’язково переконатися ще й в її зручності індивідуально для вас, щоб вона ніде не тиснула і не сповзала. Часто можна почути, що окуляри постійно сповзають і їх потрібно поправляти, але це міф - якщо вони добре підібрані, їх поправляти не потрібно.

Окуляри можуть зіпсувати зір?

Багато хто відмовляється носити окуляри, вважаючи, що якщо їх надіти, то зір тільки погіршуватиметься. Насправді зір від носіння окулярів не псується! Причина появи цього міфу в тому, що ваші перші окуляри показують, наскільки погано ви насправді бачите. Коли вам виписують перші окуляри, зір без них дійсно ніби стає гіршим. Але насправді ви просто помітили різницю! Адже раніше ви навіть не замислювалися над тим, наскільки погано ви бачите. Окуляри це показують. Іноді буває, що перші окуляри потрібно виписувати вже на великі діоптрії, а це надто важко для очей, адже вони не звикли бачити світ чітко. Тому часто до правильної корекції приходять поступово, по кроках підвищуючи лінзи, і здається, що зір псується.

А ось окуляри, які підбираються самостійно, справді можуть зіпсувати зір, адже правильну корекцію може підібрати лише кваліфікований лікар-офтальмолог.

У чому користь окулярів для корекції зору?

Якщо Ви сумніваєтесь, чи варто іти підбирати засоби для корекції зору, то згадайте, що без корекції Ваш зір буде погіршуватися аж до повної його втрати. Саме окуляри є основним та найбільш поширеним засобом корекції порушень зору. У правильно підібраних окулярах Вам стає не лише краще видно, а й покращується самопочуття та життя стає більш комфортним. Як тільки ви надягаєте свої перші окуляри, ваші очі починають працювати так, ніби у вас не було поганого зору. Компенсувати більше нічого не потрібно, і надмірної напруги немає.

Однак дуже важливо, щоб окуляри були підібрані правильно, адже неправильна корекція зору або її відсутність веде до порушення контрастного зору та сприйняття кольору. Запам'ятайте, що при правильному коригуванні у вас не повинно виникати ніяких неприємних відчуттів під час носіння окулярів.

Не позбавляйте себе можливості бачити цей світ чітко! Звертайтеся в Центр зору AstraVisus, де кваліфіковані офтальмологи допоможуть підібрати окуляри, які необхідні саме Вам. А за отриманим рецептом Ви можете придбати окуляри одразу в нашому Оптичному центрі.