Блефарит – це найпоширеніше запалення краї повік, яке може виникати в осіб будь-якого віку.  Дане захворювання зустрічається досить часто, швидко переходить в хронічну форму і приносить людині чимало неприємностей. За даними медичної статистики, блефаритом хворіє більше 30% українців, в основному це люди у віці 40-70 років. Однак запальні процеси на краях повік часто виникають і у дітей.

Часто причиною виникнення блефарити стає потрапляння в очі інфекції або алергену. Однак хронічний запальний процес на краях повік може виникнути через очні хвороби, а також через тривалу роботу за комп'ютером внаслідок розвитку синдрому сухого ока. Так, при інфекційних блефаритах найчастіше причиною хвороби стає потрапляння стафілококової інфекції в волосяні цибулини вій. Тому медики постійно говорять про те, що брудними руками терти очі не можна.

Які ж симптоми блефариту?

- набряклість, свербіж і почервоніння повік;

- швидка втома очей і підвищена чутливість до подразників, особливо яскравого світла;

- «розмитість» зображення;

- виділення з очей;

- лущення шкіри по краях повік (при лускатому блефариті);

- поява жовтих кірочок, гнійників на шкірі повік (при виразкових блефаритах).

Запам’ятайте, самолікуванням при блефариті займатися не можна, адже спочатку необхідно з'ясувати точну природу розвитку хвороби. А це може тільки кваліфікований офтальмолог. Наприклад, виявити кліщовий блефарит допоможе мікроскопічне дослідження вій, а інфекційну природу захворювання підтвердить результат дослідження, взятого з кон'юнктиви ока мазка. Тому, щоб вилікувати блефарит, краще зверніться в спеціалізований центр зору «AstraVisus», де пройшовши обстеження, офтальмолог  залежно від виду блефариту призначить лікування антибіотиками, препаратами штучної сльози для усунення сухості очей та протиалергічними медикаментами, в разі необхідності призначить корекцію зору за допомогою контактних лінз чи окулярів.

 

Наші адреси:

Центр зору: м.Рівне, вул. Гагаріна, 67 | +380676729944

Салон оптики: м.Рівне, вул. Соборна 112 | +380671729944

Центр зору та салон оптики: м.Тернопіль, бул. Тараса Шевченка, 14/7 | +38098 67 299 44