Амбліокор - це пристрій, що використовується в офтальмології з метою нормалізації гостроти зору у людини. Така методика носить назву відео-комп'ютерний аутотренінг. Методика використовує у своїй практиці рефлекси людини, через які нервова система людини виконує певний комплексний контроль всіх процесів, що відбуваються в зоровому аналізаторі. Пристрій приводить мозкову функцію до необхідного рівня, і відтворює зображення, яке може спотворюватись на сітківці ока. Такий спосіб призводить зір в нормальний стан, який був принижений до того , в результаті якихось захворювань, амбліопії, а також дуже ефективне при короткозорості.


Як працює пристрій?


Людина сідає в зручне крісло, на голову підключають різноманітні датчики, а на моніторі перед ним вмикають фільм або мультфільм, який вона має безперервно дивитись. Під час перегляду фільму датчики знімають інформацію про те,  як працюють органи зору.

Також супровід фільму інколи переривається, тобто картинка зникає. Це відбувається в тих випадках, коли зір того хто його дивиться працює неправильно. Тобто, під час будь-якого порушення в роботі органів зору під час перегляду фільму, зображення буде пропадати. Через деякий час, мозок людини поступово буде звикати і скорочувати періоди переривів.

Хоча порушення зору в людини можуть бути зумовлені різними факторами, проте амбліокор, який використовує метод саморегуляції, діє унікально в кожному окремому випадку. В якомусь випадку він активізує око максимально, в іншому - знижує напругу зорових органів.

Використання амбліокора не несе ніякої небезпеки для організму людини, а тільки поліпшує роботу зорових аналізаторів.